Oratorij Poljane

Pa se je končalo, oratorij 2007 v Poljanah. Prvi dan, v nedeljo, je bila otvoritev ter razporeditev v delavnice. Letos sem skupaj z Anomarijo ter Matotom imel delavnico z naslovom “ekstremno”, več o tem kaj se je dogajalo v njej kasneje. Je bil naval? Ah kje, samo mizo so nam podrli, (video). Sprejeti na žalost nismo mogli vseh, limit je bil 13, pač, takšno je življenje v današnjih časih :P.

V ponedeljek smo imeli malo šolo preživetja v naravi, iz sluzaste migetajoče ribe smo napravili slasten obrok. Sicer kot ponavadi so nas nekater punce imele za morivce, čeprav vsak dan jejo kakšno takšno ali drugačno meso. No, nekater pa so se naučili vse, od tega kako jo hitro ubiješ, do tega da ji odstraniš vso “nesnago” ki ni za v usta.

Torek je bil dan ko nas se je vreme malo usmililo, nekaj kaplic pa nam je le namenilo. Vse je lepo potekalo, delavnica pa je bila ponovno šus. Polivinil, tekoče milo, voda, vrv, škripec ter nekaj sončka lahko naredi delavnico res nekaj posebnega. Vsi smo uživali ko smo se na raznorazne načine vozili po zelo dolgem polivinilu.

V sredo nam je dež dobesedno zamočil vse skupaj. Pol dneva smo bili v kulturnem dnevu pol pa v cerkvi. Zato nismo v delavnici počeli nič pametnega.

V četrtek se nam je zopet posmejalo sonce, sicer je bilo bolj mrzlo ampak važno da ni bilo dežja. V delavnici pa smo imeli posebnega gosta, Sašo Duh nam je prišel predstavit vojaško opremo ter nam razložil kako v na bojišču sploh kaj izgleda. Bilo je res super.

Petek je dan za zadetek. Oziroma za vodo ter blato. Najprej smo z delavnico šli na Soro kjer smo se vozili z zračnicami, se kopali, skakali, vse živo, bilo je prav zakon. Ker pa pač ni bilo dovolj vode za en dan smo imeli tisti dan še vodne igre ki sem jih pripravil jaz (nekako sem večino vsega pripravil kar tisti dan :P), izpadle pa so prav super. Za zaključek vodnih iger pa nas je čakal lepo gosto BLATO. Bili smo kakor črnci, iz blata so se videli samo zobje :D. Vglavnem, noro do konca.

In napočil je zadnji dan. Vsega je enkrat konec. Imeli smo sicer še kateheze ter malo kratke delavnice, zaključno mašo, malo pojedino ter konec. Se vidimo drugo leto 😉

This entry was posted in Lajf. Bookmark the permalink.

3 Responses to Oratorij Poljane

  1. Pingback: Miha Lavtar - blog » Blog Archive » Pregled leta 2007

Comments are closed.