Zakaj je težko biti podjetnik

Do pred enim mesecem sem imel relativno malo problemov z raznoraznimi tožbami in podobnim, bilo je sicer parkrat blizu, toda to v parih letih skupaj. Ta, oziroma prejšnji mesec pa so se me dobesedno lotili z vsemi štirimi.

  • Kot prvo sem imel probleme zaradi domene xdomena.si, ki sem jo kupil in mislil nato prodati zvezi, ki si je že lastila domeno x-domena.si. No, takrat sem ravno postal registrar in nisem imel še nobenih izkušenj s temu, kar me je takoj udarilo. Najprej so me poklicali, da tako ne bo šlo, da plačajo prenos in me ne tožijo, v nasprotnem primeru pa gre zadeva do uporavnih organov.
    Seveda sem malo pregledal in uvidel da jim gotovo res pripada, ter pristal na predlog. Po parih tednih pa gospod nepričakovano pokliče da bi se oglasil in ob obisku mi predloži nekaj dokumentov pravnikov ter pooblastilo zveze ter pove da moram v parih dneh na roke dati 600€. Po premisleku in posvetovanju z arnesom, sem uvidel da gre za živi nateg in samo napisal da lahko prenesejo domeno ali pa izbrišem. Od takrat ni bilo več odgovora in v enem tednu sem domeno izbrisal. Do danes ne duha ne sluha o njih, kar je potrditev da me je gospod x hotel na suho nategniti. Hvala lepa, pa kdaj drugič!
  • Minil je kakšen teden, nakar me kličejo iz občine, da jih je klicala inšpektorica za ceste, katera je dobila prijavo, da imam reklamni transparent preblizu ceste. In to prav kakšen teden ali dva od tega, ko sem za zadevo, skupaj uz nekaterimi člani družine, porabil skoraj cel dan. Da ne govorim da sva z očetom v konstrukcijo zmetala kar nekaj časa in denarja. Polomija! Pa ne rečem če bi od tega vlekel denar, toda 10/9 reklam dam brezplačnih, za prireditve! Res hvala junaku ki si je vzel čas za to.
  • Danes pa še tretji udarec, ki je bil sicer deloma moja krivda. Prišli so mi montirati okna v novo pisarno. In hudiča, nič ni šlo po načrtih. Kot prvo je odtenek oziroma izgled preveč drugačen od okenj v zgornjih štukh, kot drugo pa sem izvedel da se gotovo zunanjih žaluzij, takšnih kot sem jih dal, sploh ne bo dalo imeti. Če bom prišel z dodatnimi 300€ skozi, bom zelo vesel!

Mislim da bi bilo počasi dovolj kozlarij za nekaj časa!

This entry was posted in Lajf. Bookmark the permalink.

5 Responses to Zakaj je težko biti podjetnik

Comments are closed.