Stari vrh je zakon!

Večina vas je že gotovo slišala za nesrečo na starem vrhu, ko je ratrakist povozil 6-letno punčko. Resnično velika tragedija, prizadetih je veliko ljudi, tudi meni ni ravno lepo pri srcu, še posebej če pomislim, da bi takrat namesto te punčke bila kakšna moja učenka, groza.

Sigurno je to velik šok za vse delavce na Starem vrhu, še posebej za direktorja, ratrakista ter žičničarja ki je takrat bil odgovoren za vlečnico. No, seveda pa so najbolj prizadeti starši umrle deklice, moje sožalje.

In potem ko grem pogledat na kakšne forume, komentarje na straneh s to novico, povsod lajajo na ratrakista, ga žalijo, primerjajo z živaljo ter pošiljajo v zapor ali grob. Le malo pa jih pomisli da to ni bilo nalašč, da je bila zraven malomarnosti tudi velika smola. Postavite se v njegovo kožo, to mora biti grozno, zaznamovano imaš celo življenje, nekaj najhujšega kar se ti lahko naredi, da ponereči ubiješ otroka. Srčno upam da se bo za vse končalo kar se da bolje, ne privoščim mu nobene kazni, kaj šele zapora, bog ne daj. Poznam večino delavcev na Starem vrhu, in vsi so dobri ljudje, nihče ne bi tega naredil zanalašč, NIKOLI! Večina jih je res zelo dobrih ljudi s katerimi se tudi zelo dobro razumem ter mi velikokrat priskočijo na pomoč.
Spomnim se lanskega leta, ko sva se z žičničarjem ki je delal na vlečnici kopa, večkrat skregala ter si izmenjala kakšno živalsko besedo, letos pa je človek popolnoma drugačen, vsakič mojim učencem lepo poda talarček, nikoli se ne pritožuje če kdo večkrat pade, velikokrat iz njegovih ust slišim tudi spodbudne besede, res vsa čast.

Bomo videli kako bo v prihodnje s Starim vrhom, upam da se niso ljudje preveč prestrašili ter da ne bodo več hodili gor, saj smo se letos res vsi trudili da bi Stari vrh zlezel iz kriznih časov ter dvomov ali bo drugo leto sedežnica še tam ali ne več.

Žgajnar ter vsi delavci, pogumno naprej!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Stari vrh je zakon!

  1. Pingback: Pišejo se zadnji dnevi leta 2009 « Miha Lavtar – blog

Comments are closed.