Zgodba o službi

Pomladi leta 2007 sem razmišljal kako bi bilo dobro da bi dobil poletno službo v nekem podjetju ki izdeluje spletne strani. Malo sem gledal po internetu če je kakšna ponudba, seveda jih je bilo kar nekaj, toda le dve primerni zame. Poslal sem jim elektronsko sporočilo oziroma jih poklical, tako da sem nekako prišel do tega da sem moral narediti par testov. Tisto sem nekako naredil, toda v enem podjetju so bili preveč zaposleni da bi sploh pogledali, v drugem pa mi tudi niso odpisali, gotovo nisem zadovoljiv njihovih standardov, no, pa saj priznam, programiram čisto po domače, še sedaj, kaj je bilo šele takrat.
No, ker je bilo poleti še zmeraj potrebno delati, sem šel za kakšen mesec na žago, fizično delo mi je še kar všeč.
Na hitro se je obrnilo leto, ter ponovno je bilo potrebno razmišljati kako bo z denarjem poleti. Ker pa sem malo zašel iz poti programiranja samega, ter sem imel bolj v glavi SEO (search engine optimization), sem kontaktiral podjetje ki je imelo poudarek ravno na tem, Red orbit. Že prej so mi enkrat naredili zastonj analizo spletne strani, tako da sem email imel še v bazi. Ni minilo veliko časa in že so mi odgovorili, dogovorili smo se da naj pridem na razgovor ter se bomo potem naprej menili. Seveda sem se takoj odzval, prideš na razgovor ter pokazal svoje znanje kolikor sem ga imel, in izgleda da je bilo zadostno. čez kakšen mesec sem prišel v podjetje ter se seznanil s sodelavci, načini delovanja podjetja, njihovimi programi, metodami ter ostalim kar spada zraven.
Sicer prej še nisem bil v kakšnem računalniškem podjetju, ampak če gledam z prejšnjim počitniškim delom, je bilo tukaj super, nekako sproščeno vse skupaj, pa še nihče mi ni dajal občutka da nimaš znanja, kar mi je drugod šlo pošteno na jetra. Minila sta dva meseca in še sem v red orbitu, nisem si mislil da bom že zdaj dobil redno delo. In kaj je v bistvu glavni vzrok da sploh pišem o tem podjetju?
V petek, se je naredilo to kar sem velikokrat razmišljal da hočem v službi

This entry was posted in Lajf. Bookmark the permalink.

3 Responses to Zgodba o službi

Comments are closed.